Kosár

Adatkezelési szabályzat

Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás esetén küldünk. Rendszerüzenetet anélkül is küldhetünk. 

Az adatokat a lehető legbiztonságosabban tároljuk. 

Harmadik félnek személyes adatokat csak hozzájárulással adunk át. 

Bárkinek felvilágosítást adunk a róla tárolt adatokról, és az adatok törlését is bármikor kérheti az elérhetőségeinken. 

Bevezezető

Szuper Partner Kft. 

(www.csinieb.hu)

Címe: 2143 Kistarcsa, Iglic u.1..

A cégbejegyzés száma: 13-09-196547

Adószám: 26585167-2-13 (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak. 

  • a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)

  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.)

  • 2018. június 29-én változatlan tartalommal kihirdetett és azt követő napon hatályba is lépő az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény jogharmonizációs célú módosításáról szóló 2018. évi XIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően, mely kimondja, hogy az érintettel 

  • (jelen esetben a weboldal-Facebook oldal használóval, a továbbiakban: felhasználó) az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.  

  • A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is. 

  • Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi weboldalak adatkezelését szabályozza: https://csinieb.hu/wp/adatkezelesi-szabalyzat/ 

  • A tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: www.csinieb.hu

Definíciók

a. Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy.
b. Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
c. Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
d. Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
e. Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet – jelen esetben a Szolgáltató -, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
f. Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
g. Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
h. Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi;
i. Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
j. Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
k. Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
l. Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
m. Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
n. Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

Technikai adatok 

Az Érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket a Szolgáltató rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. 

Ezek különösen a látogatás dátuma és időpontja, az Érintett számítógépének IP címe, böngészőjének típusa, a megtekintett és az előzőleg látogatott weboldal címe. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. 

Az adatokhoz kizárólag a Szolgáltató fér hozzá. A Honlap html kódja a Szolgáltatótól független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmazhat. 

E hivatkozások szolgáltatói az ő szerverükre történő közvetlen kapcsolódás miatt felhasználói adatokat képesek gyűjteni. 

Adatkezelés jogalapja

Az adatkezelésre a Honlap használóknak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza az Érintett kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy a Honlap használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek.

A Szolgáltató általi adatkezelésekre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info.tv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint az Érintett önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján kerül sor.

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat, azok valódiságát nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, Érintett, szerződő felel. Bármely Érintett e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. 

E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt az Érintettet terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:  

Személyes adat 

  • Az adatkezelés célja 

  • Vezeték-és keresztnév 

  • A kapcsolatfelvételhez, a vásárláshoz, a képzésekre jelentkezéshez és a szabályszerű számla kiállításához szükséges. 

  • E-mail cím 

  • Kapcsolattartás. 

  • Telefonszám 

  • Kapcsolattartás, a számlázással, vagy a szállítással kapcsolatos kérdések hatékonyabb egyeztetése. 

  • Számlázási név és cím

  • A szabályszerű számla kiállítása, továbbá a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése. 

  • Szállítási név és cím (fizikai termékek esetén) 

  • A házhoz szállítás lehetővé tétele. 

  • A vásárlás/jelentkezés időpontja 

  • Technikai művelet végrehajtása. 

  • A vásárlás kori/jelentkezés IP címe 

  • Technikai művelet végrehajtása. 

Az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy személyes adatot tartalmazzon. 

• Az érintettek köre: A weboldalon vásárlók. 

• Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A szerződés teljesítéséig tart. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat. 

( A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni. )

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: 

• A személyes adatokat az adatkezelő és a vele szerződésben álló szállítást végző    

• (lentebb) valamint, marketing munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával. 

• Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: 

• A személyes adatok törlését, vagy módosítását a regisztrációval megegyezően, vagy e-maiben továbbá, postai úton tudja érintett kezdeményezni: 

Tárhely-szolgáltató 

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás 

Adatfeldolgozó (Tárhely-szolgáltató) megnevezése és elérhetősége:  

FIBERHOST-PLUS Kft.

VAT ID:HU23466171

Web: www.fiberhost.hu

Telefonszám:   +36 52 477 144

Cím: 4225 Debrecen, Északi Sor 126

• Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat. 

• Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett. 

• Az adatkezelés célja: A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése. 

• Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A regisztráció törlésével azonnal.  

• Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.  

Cookie-k (sütik) kezelése 

A Szolgáltató, illetve a megjelölt külső szolgáltatók a testre szabott kiszolgálás érdekében az Érintett számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni az Érintett aktuális látogatásai során elmentett adatait a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A Szolgáltató a következő cookie-t használja:

Bevásárlókosárhoz szükséges cookie.

Biztonsági cookie.

Ezek a cookiek-nak egy része arra szolgál, hogy a Szolgáltató Honlapja hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Honlap egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően tudjanak működni. Míg más cookie-k  a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása) kerülnek elhelyezésre.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció, tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy az Érintett saját böngészőjében

• hogyan tudja letiltani a cookie-kat, 

• hogyan fogadhat el új cookie-kat,

• hogyan adhat utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy

• hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

Külső szerverek segítik a Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani az Érintett részére.

Elérhetőségük: www.google.com/analytics/

A Honlap a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. 

A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Honlap felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően az adott Érintett részére nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól.

Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

E-mail címek felhasználása

A Szolgáltató kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszerűségére, így azokat csak az alábbiakban meghatározott módon használja fel (tájékoztató vagy reklám) e-mail küldésére.

Az e-mail címek kezelése elsősorban az Érintett azonosítását, a megrendelések teljesítése, szolgáltatások igénybe vétele során a kapcsolattartást szolgálja, így elsősorban ennek érdekében kerül sor e-mail küldésére.

Hírlevél, DM tevékenység 

Szolgáltató a Honlapon lehetővé teszi az Érintett számára, hogy a regisztráció során feliratkozzon a hírlevélre. 

A hírlevél direkt marketing elemekkel rendelkezik és reklámot tartalmaz. 

Szolgáltató a hírlevél igénybevétele során az Érintett által megadott adatokat kezeli, mégpedig az Érintett email címét illetve teljes nevét köteles megadni a Szolgáltató részére.

Az Érintett korlátozás és indokolás nélkül, bármikor, ingyenesen leiratkozhat a hírlevelek küldéséről. Ezt megteheti a hírlevelek alján található „Leiratkozás” linkre történő kattintással vagy a Szolgáltató részére küldött törlési kérelemmel (emailben vagy postai úton). 

Ebben az esetben Szolgáltató minden – a hírlevelek küldéséhez szükséges – személyes adatát törli nyilvántartásából és további hírleveleivel, ajánlataival nem keresi meg az Érintettet.  A regisztráció során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket a Szolgáltató csak az Érintett kifejezett hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld. 

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:  

Személyes adat 

Az adatkezelés célja 

Név, e-mail cím. 

Azonosítás, a hírlevélre való feliratkozás lehetővé tétele.  

A feliratkozás időpontja 

Technikai művelet végrehajtása. 

A feliratkozás kori IP cím 

Technikai művelet végrehajtása. 

Adatfeldolgozók 

Szállítás 

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása, fuvarozás 

Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:  

• GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. 

2351 Alsónémedi, Európa u. 2. info@gls-hungary.com Telefonszám: +36 1 802 0265  

https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat 

• Foxpost

Cím 1097 Budapest, Táblás u. 36-38. „C” épület

E-mail címünk: info@foxpost.hu

Adószám 25034644-2-10 

10 10 020309

• Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság 

Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 

Cégjegyzék-szám: Cg. 01-10-042463 

Adóigazgatási szám: 10901232-2-44 

• Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Szállítási név, szállítási cím, telefonszám. 

• Az érintettek köre: A házhozszállítást kérő valamennyi érintett. 

• Az adatkezelés célja: A megrendelt termék házhoz szállítása. 

• Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás lebonyolításáig tart. 

• Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése. 

• Könyvelés, bérszámfejtés

Név, BERCSÉNYI ÉS TÁRSA Kft.  Bercsényi László  

Cím, 7800 Siklós Iskola u.30

Adószám 11362953-1-02

• Weblap kezelő

Név: Tóth Csaba EV

Cím: 7766 Újpetre, Ady Endre utca 57.

Adószám: 68083641-1-22

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése: 

Online fizetés 

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Online fizetés  

Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:  

OTP Mobil Szolgáltató Kft. 

Székhely: 1093 Budapest, Közraktár u. 30-32. 

E-mail: ugyfelszolgalat@simple.hu  

Telefon: +36 1/20/30/70 3-666-611 

• Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Számlázási név, számlázási cím, e-mail cím. 

• Az érintettek köre: A online vásárlást kérő valamennyi érintett. 

• Az adatkezelés célja: Az online vásárlás lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring (visszaélések ellenőrzése). 

• Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az online fizetés lebonyolításáig tart. 

• Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.  

Közösségi oldalak 

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a közösségi oldalak adatkezelése körében a következőket: 

a) az adatgyűjtés ténye, 

b) az érintettek köre, 

c) az adatgyűjtés célja, 

d) az adatkezelés időtartama, 

e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, 

f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése. 

• Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe. 

• Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt. 

• Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve 

• „lájkolása”, népszerűsítése. 

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. 

Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik. 

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.  

Az adatkezelő a közösségi oldalakon közös adatkezelővé válik a fenntartóval.

Adatbiztonság  

Az adatkezelő úgy tervezi meg és hajtja végre az adatkezelési műveleteket, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét. 

Az adatkezelő gondoskodik az adatok biztonságáról (jelszóval, vírusirtóval való védettség, SSL titkosítás), megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. 

Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi az adatkezelő különösen  

• a jogosulatlan hozzáférés,  

• a megváltoztatás,  

• a továbbítás,  

• a nyilvánosságra hozatal,  

• a törlés vagy megsemmisítés,  

• a véletlen megsemmisülés és sérülés,  

• az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. 

Az adatkezelő megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők. 

A személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés, az adatok megváltoztatása és jogosulatlan nyilvánosságra-hozatala, vagy felhasználása megakadályozása érdekében az adatkezelő gondoskodik: 

• a megfelelő informatikai, műszaki környezet kialakításáról, üzemeltetéséről,  

• a szolgáltatásnyújtásban résztevő munkatársai ellenőrzött kiválasztásáról, felügyeletéről,  

• a részletes üzemeltetési, kockázatkezelési és szolgáltatási eljárásrendek kiadásáról. 

A fentiek alapján szolgáltató biztosítja, hogy az általa kezelt adat 

• a jogosult számára rendelkezésre álljon, 

• hitelessége és hitelesítése biztosított, 

• változatlansága igazolható, legyen. 

Adatkezelő és annak tárhely-szolgáltatójának informatikai rendszere véd többek között 

• a számítástechnikai csalás,  

• a kémkedés,  

• a számítógépvírusok, 

• a spam-ek,  

• a hack-ek 

• és egyéb támadások ellen. 

Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségek

Tájékoztatáshoz való jog

Az Érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá – a regisztráció során megadott e-mail cím kivételével – bármikor módosíthatja azokat a Honlapon saját fiókjában.

Szolgáltató az Érintett kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. 

Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az Érintett bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat az alább megjelölt elérhetőségeken keresztül.

Érintett kérheti adatainak törlését, helyesbítését, zárolását

Az Érintett bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni az alább megjelölt elérhetőségek valamelyikén. Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

Az Érintett kérheti továbbá, adatainak zárolását. 

A Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről az Érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az Érintett jogos érdekét nem sérti.

Ha a Szolgáltató az Érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Érintett tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen

Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.
Az Érintett az Info.tv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz 

(1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; 

www.naih.hu ) fordulhat vagy

Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

Amennyiben az Érintett szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult az Érintettel szembeni kártérítés érvényesítésére. 

A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

Egyéb rendelkezések

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót az Érintettek előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően az Érintett a Honlap használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Szolgáltató gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

Follow by Email
Facebook
Facebook